Uzgajivači svinja

Bijeljinski farmeri protestuju pred Gradskom upravom: Petrović nije izašao

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2023. 12:37

Farmeri iz bijeljinskog naselja Brodac okupili su se danas ispred Gradske uprave kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog toga što se u to naselje dovoze i u nepokrivene jame bacaju svinje eutanazirane zbog afričke kuge.

Ogorčeni farmeri tražili su sastanak sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem koji nije ni izašao iz zgrade.

Predsjednik Mjesne zajednice Brodac Slobodan Marić rekao je da se u to naselje dovoze eutanazirane svinje i bacaju u nepokrivene jame, a onda ih psi razvlače i nastaje prava katostrofa. Oko jama se širi nesnosan smrad.

Marić je rekao da su mještani saglasni da traže način kako da se izvrši bezbjedan ukop eutanaziranih svinja.

Kako je rekao, Gradska uprava je prije mjesec donijela odluku da se svinje ukopavaju u tom naselju što je izazvalo nezadovoljstvo kod mještana.

U Mjesnoj zajedici Brodac živi oko 3.000 stanovnika, a oko 680 ih se bavi poljoprivredom i uzgojem svinja. Ovo je jedna od rijetkih mjesnih zajednica u kojoj je za sve vrijeme afričke kuge ostalo šest zaraženih domaćinstava.

Marić je ukazao i da se ovo mjesto nalazi u slivu rijeka Drine i Save, zbog čega smatra da postoji opasnost od širenja zaraze. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program