Načelnik Sokoca

Bjelica: Donacija Beograda značajna za Sokolac

  • Izvor: SRNA
  • 01.12.2023. 18:25

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica istakao je da je potpisivanje ugovora o donaciji grada Beograda Sokocu od 256.000 evra za izgradnju Gradske kuće značajan događaj za Republiku Srpsku, njen istočni dio, grad Istočno Sarajevo i sokolačku opštinu.

Nakon što je u prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika potpisao ugovor sa predsjednikom Privremenog organa grada Beograda Aleksandrom Šapićem, Bjelica je zahvalio Gradskoj upravi, Šapiću i saradnicima za pomoć koju su pružili opštini Sokolac.

"Ta zahvalnost se ne može iskazati riječima i nema riječi da se iskažu i zahvalnost i ljubav Sokoca, Romanije i Republike Srpske Srbiji i gradu Beogradu", rekao je Bjelica na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dodik: Podržati patriotske snage u Srbiji koje su uvijek pokazale dobar odnos prema Srpskoj

Dodik: Podržati patriotske snage u Srbiji koje su uvijek pokazale dobar odnos prema Srpskoj

On je ocijenio da su Šapić i njegovi saradnici dokazali da su istinski predstavnici grada i da su Beograd učinili istinskom prijestonicom Srba.

Bjelica je podsjetio da su projekat izgradnje Gradske kuće na Sokocu podržali predsjednik Srpske Milorad Dodik, Vlada Republike Srpske, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i grad Beograd.

"Taj projekat je veoma značajan kada je riječ o kulturi sjećanja i svemu onome što se događalo na našim prostorima", rekao je Bjelica.

On je istakao da je Šapić po preuzimanju funkcije gradonačelnika Beograda prošle godine posjetio Sokolac i Srpsko vojničko groblje Novi Zejtilnik, gdje su sahranjeni srpski borci sa sarajevskog ratišta.

Od Beograda 256.000 evra za Gradsku kuću u Sokocu

Od Beograda 256.000 evra za Gradsku kuću u Sokocu

Bjelica je objasnio da su nakon Šapićeve posjete uslijedili i dolasci drugih funkcionera iz Srbije.

On je posebno zahvalio Šapiću što je na taj način otvorio sve puteve prema Srpskom vojničkom groblju na Sokocu, ali i prema manastiru Sokolica na Ravnoj Romaniji, gdje su upisana imena 4.266 boraca koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Bjelica je najavio da saradnja Beograda i Sokoca neće biti jednosmjerna kada je riječ o projektima podrške.

On je objasnio da će se opština Sokolac "revanširati" glavnom gradu Srbije za pomoć u izgradnji Gradske kuće tako što će jednu parcelu u okviru odmarališta Sokolov grad, koji planira da izgradi na Ravnoj Romaniji, pokloniti gradu Beogradu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.