Начелник Сокоца

Бјелица: Донација Београда значајна за Соколац

  • Извор: СРНА
  • 01.12.2023. 18:25

Начелник општине Соколац Милован Бјелица истакао је да је потписивање уговора о донацији града Београда Сокоцу од 256.000 евра за изградњу Градске куће значајан догађај за Републику Српску, њен источни дио, град Источно Сарајево и соколачку општину.

Након што је у присуству предсједника Републике Српске Милорада Додика потписао уговор са предсједником Привременог органа града Београда Александром Шапићем, Бјелица је захвалио Градској управи, Шапићу и сарадницима за помоћ коју су пружили општини Соколац.

"Та захвалност се не може исказати ријечима и нема ријечи да се искажу и захвалност и љубав Сокоца, Романије и Републике Српске Србији и граду Београду", рекао је Бјелица на конференцији за новинаре у Београду.

Додик: Подржати патриотске снаге у Србији које су увијек показале добар однос према Српској

Додик: Подржати патриотске снаге у Србији које су увијек показале добар однос према Српској

Он је оцијенио да су Шапић и његови сарадници доказали да су истински представници града и да су Београд учинили истинском пријестоницом Срба.

Бјелица је подсјетио да су пројекат изградње Градске куће на Сокоцу подржали предсједник Српске Милорад Додик, Влада Републике Српске, предсједник Србије Александар Вучић, Влада Србије и град Београд.

"Тај пројекат је веома значајан када је ријеч о култури сјећања и свему ономе што се догађало на нашим просторима", рекао је Бјелица.

Он је истакао да је Шапић по преузимању функције градоначелника Београда прошле године посјетио Соколац и Српско војничко гробље Нови Зејтилник, гдје су сахрањени српски борци са сарајевског ратишта.

Од Београда 256.000 евра за Градску кућу у Сокоцу

Од Београда 256.000 евра за Градску кућу у Сокоцу

Бјелица је објаснио да су након Шапићеве посјете услиједили и доласци других функционера из Србије.

Он је посебно захвалио Шапићу што је на тај начин отворио све путеве према Српском војничком гробљу на Сокоцу, али и према манастиру Соколица на Равној Романији, гдје су уписана имена 4.266 бораца који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

Бјелица је најавио да сарадња Београда и Сокоца неће бити једносмјерна када је ријеч о пројектима подршке.

Он је објаснио да ће се општина Соколац "реванширати" главном граду Србије за помоћ у изградњи Градске куће тако што ће једну парцелу у оквиру одмаралишта Соколов град, који планира да изгради на Равној Романији, поклонити граду Београду.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.