Vlada Srpske

Dio Zvornika pripaja se Loparama

  • Izvor: ATV
  • 11.04.2024. 13:37

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 65. sjednici u Banjaluci, Prijedlog zakona o pripajanju dijela grada Zvornik opštini Lopare.

Ovim Prijedlogom dio naseljenog mjesta Kiseljak na području grada Zvornik ukupne površine 192,69 hektara pripojiće se naseljenom mjestu Podgora na području opštine Lopare. 

„Donošenjem navedenog zakona stvoriće se bolji uslovi izgradnje, razvoja i održavanja osnovne infrastrukture, pružanja i korišćenja komunalnih i drugih usluga za stanovništvo područja koje se pripaja opštini Lopare, a posebno upravljanje javnim putevima i komunalnim otpadom od strane Opštine Lopare“, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske nakon sjednice.

Savić predao peticiju protiv izgradnje rudnika litijuma u opštini Lopare

Savić predao peticiju protiv izgradnje rudnika litijuma u opštini Lopare

O ovoj teritorijalnoj promjeni postoji saglasnost Grada Zvornik i Opštine Lopare.

Nacrt Zakona o pripajanju dijela Grada Zvornik Opštini Lopare Narodna skupština Republike Srpske razmatrala je i usvojila na prošloj, odnosno na 8. redovnoj sjednici Narodne skupštine, održanoj 12, 13. i 14. marta 2024. godine. 

Prijedlog zakona o pripajanju dijela Grada Zvornik Opštini Lopare nema razlika u odnosu na Nacrt zakona i istovjetan je usvojenom Nacrtu zakona, budući da tokom rasprave o Nacrtu zakona nije bilo primjedbi na zakonska rješenja. O Prijedlogu zakona pribavljena su sva pozitivna mišljenja.


(Foto: Tanacković Miodrag/Vikipedija )

Pratite nas i putem Vibera