Bijeljina

Đurđević: Veće subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima

  • Izvor: SRNA
  • 05.10.2023. 17:25

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević danas je, povodom Nedjelje djeteta, posjetio prvi privatni vrtić u ovom gradu "Dragan i Zoran", koji pohađa 320 mališana, te istakao da je lokalni parlament u septembru donio odluku da subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima budu veće.

"Na neki način želimo da izjednačimo djecu u privatnim i javnom vrtiću imajući na umu da boravak djece u javnom vrtiću košta 170 KM, a u privatnim između 250 i 300 KM. Kroz ovu subvenciju ta cijena će se negdje približiti", rekao je Đurđević.

On je naveo da kapaciteti javnog vrtića nisu dovoljni da zadovolje potrebe grada i da duguju zahvalnost ljudima koji se bave ovom djelatnošću u privatnom sektoru.

"Mi smo to na neki način prepoznali i odlučili da subvencionišemo boravak djece u privatnim vrtićima", rekao je Đurđević novinarima.

On je dodao da grad želi da na neki način amortizuje sve ono što su negativne posljedice poskupljenja, a i da privatni vrtići svoje usluge podignu na još veći nivo.

Direktor Dječijeg vrtića "Dragan i Zoran" Goran Gašić rekao je da su, povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, organizovali lutkarsku predstavu "Tajanstveni hipopotamus" koju su izveli glumci lutkarskog pozorišta iz Novog Sada "Svitac", sa kojima sarađuju od 2002. godine. 

Pratite nas i putem Vibera