Sredstva nisu isplaćena

Gradonačelnik novac usmjerava gdje on želi: Bijeljina "grca" u dugovima

  • Izvor: ATV
  • 08.04.2024. 19:30

Razvojna agencija u Bijeljini ne može da radi ono za šta je namijenjena. Sredstva za čak dva javna poziva nisu isplaćena, pa nekoliko desetina budućih preduzetnika tapka u mjestu.

Dok oni čekaju pare, Agencija od gradonačelnika čeka na odgovor zašto para nema. 

"Nisu isplaćeni Javni pozivi za novoosnovane preduzetnike grada Bijeljina i nisu isplaćeni Javni pozivi za novoosnovane preduzetnike i mlade do 35 godina. Iznos je od 196.000 KM i ima ih 42 preduzetnika na području grada Bijeljina. Jednostavno nemamo nikakve odgovore ni od nadležnog Odjeljenja za finansije, a sa gradonačelnikom nemamo nikakvu komunikaciju“, rekao je direktor Razvojne agencije Marko Vlačić.

Odgovore na ova pitanja kao i obično nismo dobili ni mi, jer se gradonačelnik ni kabinet nisu oglasili. 

Da ovo nije jedini slučaj i da grad "grca“ u dugovima iz kojih je teško vidljiv izlaz, kaže predsjednik Skupštine grada.

"Sada mladi ljudi čekaju da grad isplati ta sredstva, koja ima obavezu da isplati i koje je isplaćivao u svim prethodnim godinama bez problema, ali ono što je evidentno je da je naš grad u ozbiljnim finansijskim problemima i iskreno i ne vidim kako će se iz tih finansijskih problema izaći. Duguju se milioni maraka svim javnim ustanovama, svim javnim ustanovama koje se finansiraju iz budžeta se duguju ozbiljna sredstva“, poručuju predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Milionska sredstva grad duguje svim javnim ustanovama,  dobavljačima, za doprinose radnicima koji zbog toga ne mogu da ovjere knjižice. Bijeljina ima najveći budžet do sada, ali i naviku gradonačelnika da novac usmjerava mimo zakona, tamo gdje on želi.

Pratite nas i putem Vibera