Gradska uprava

Istočno Sarajevo podržava najbolje studente

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2023. 19:16

Lazar Škobo, student na doktorskim studijima istorije sa prosjekom 10,0, već godinama prima stipendiju Gradske uprave Istočno Sarajevo. Kako kaže, svaka stipendija je studentu motivacija, a pogotovo ova gradska, koja je i njemu bila motivacija.

"Prije sam konkurisao i na osnovnim studijama, na master studijama i evo sada na doktorskim studijama i drugi put. Zašto ova stipendija? Pa zato što su uslovi za dobijanje ove stipendije izuzetno povoljni. Dakle, za studente sa nekim odličnim, vrhunskim prosjekom iznad 9, ne znam kako je tačno regulisano, postoni mogućnost da primate još jednu stipendiju,a da pri tome budete i korisnici ove stipedije, što je samo po sebi odlično i povoljno i može se smatrati dodatnim izvorom prihoda, a ne jedinim izvorom prihoda", kaže Lazar Škobo.

Ove godine Gradska uprava Istočno Sarajevo, raspisala je javni konkurs za dodjelu stipendija za školsku 2022/2023. godinu redovnim studentima treće i viših godina prvog ciklusa studija, kao i drugog i trećeg ciklusa studija. Iako je zakasnila sa stipendijama, iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 80.000 KM, tako da studenti neće ostati uskraćeni nagrade za njihov trud.

"Pravo da konkurišu za ovaj konkurs imaju studenti treće, četvrte, pete i starijih godina studija javnih visokoškolskih ustanova, studenti koji imaju prosjek ocjena osam i više i oni koji nisu obnovili godinu studija za koju konkurišu. Osim ovih studenata, pravo na ovu stipendiju imaju i studenti prve godine, koji su u prethodnoj školskoj godini proglašeni učenikom generacije", kaže Banka Berjan, šef odsjeka za društvene djelatnosti u odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti Istočno Sarajevo.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama, odnosno na zvaničnoj internet stranici Grada Istočno Sarajevo www.gradistocnosarajevo.net., na kojoj se nalaze i svi potrebni formilari za konkurisanje.

Pratite nas i putem Vibera