Градска управа

Источно Сарајево подржава најбоље студенте

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 19:16

Лазар Шкобо, студент на докторским студијима историје са просјеком 10,0, већ годинама прима стипендију Градске управе Источно Сарајево. Како каже, свака стипендија је студенту мотивација, а поготово ова градска, која је и њему била мотивација.

"Прије сам конкурисао и на основним студијама, на мастер студијама и ево сада на докторским студијама и други пут. Зашто ова стипендија? Па зато што су услови за добијање ове стипендије изузетно повољни. Дакле, за студенте са неким одличним, врхунским просјеком изнад 9, не знам како је тачно регулисано, постони могућност да примате још једну стипендију,а да при томе будете и корисници ове стипедије, што је само по себи одлично и повољно и може се сматрати додатним извором прихода, а не јединим извором прихода", каже Лазар Шкобо.

Ове године Градска управа Источно Сарајево, расписала је јавни конкурс за додјелу стипендија за школску 2022/2023. годину редовним студентима треће и виших година првог циклуса студија, као и другог и трећег циклуса студија. Иако је закаснила са стипендијама, из градског буџета издвојено је укупно 80.000 КМ, тако да студенти неће остати ускраћени награде за њихов труд.

"Право да конкуришу за овај конкурс имају студенти треће, четврте, пете и старијих година студија јавних високошколских установа, студенти који имају просјек оцјена осам и више и они који нису обновили годину студија за коју конкуришу. Осим ових студената, право на ову стипендију имају и студенти прве године, који су у претходној школској години проглашени учеником генерације", каже Банка Берјан, шеф одсјека за друштвене дјелатности у одјељењу за привреду и друштвене дјелатности Источно Сарајево.

Конкурс је отворен 15 дана од дана објављивања у дневним новинама, односно на званичној интернет страници Града Источно Сарајево www.gradistocnosarajevo.net., на којој се налазе и сви потребни формилари за конкурисање.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.