Načelnik opštine Pale

Jugović: U narednoj godini u planu kapitalni projekti

  • Izvor: SRNA
  • 28.12.2023. 15:00

Opštinu Pale u idućoj godini očekuje nastavak ulaganja i realizacija kapitalnih projekata usmjerenih ka obezbjeđivanju boljih uslova života svih stanovnika, a sve zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo, rekao je danas načelnik ove opštine Boško Jugović.

"Narednu godinu obilježiće završetak pomoćnog terena fudbalskog stadiona za potrebe Fudbalskog kluba `Romanija`, izgradnja zgrade Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, okončanje zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo, te izmještanje i izgradnja nove Toplane", izjavio je Jugović novinarima na novogodišnjem prijemu.

On je najavio da je u planu i izgradnja zgrade opštine, vrtića "Bubamara" i Gradske kuće na Palama.

Jugović je naglasio da će svi ti krupni projekti dati nemjerljiv doprinos da Pale dobiju sliku savremenog gradića u podnožju Jahorine.

Prema njegovim riječima, u opštini su ponosni na realizaciju ovogodišnjeg budžeta koji je iznosio 22 miliona KM, od čega je veći dio uložen u infrastrukturne projekte, u pronatalitetnu politiku, sport, kulturu, za razvoj turizma i drugih aktivnosti iz društvenog života.

Jugović je podsjetio da opština Pale ima odličnu saradnju sa republičkim institucijama, nevladinim organizacijama, Udruženjem penzionera, Crvenim krstom, Boračkom organizacijom, te da će ta saradnja biti nastavljena.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić rekao je da rad Skupštine odlikuje zdrava i kulturna atmosfera, da se vode konkretne i jasne diskusije o prijedlozima svih odbornika.

On je dodao da su u proteklom periodu donijeli mnogo odluka, od kojih je većina realizovana u ovoj godini, ali da uvijek može bolje.

Stajčić je poručio da će 2024. biti godina izgradnje i infrastrukturih radova s obzirom na to da su na prethodnoj sjednici Skupštine opštine usvojili rekordan budžet od 27 miliona KM.

"Zato ćemo morati još više i brže raditi u narednoj godini kako bismo uspjeli da realizujemo sve odluke i projekte koje smo predvidjeli budžetom", naveo je Stajčić.

Rukovodstvo opštine Pale organizovao je danas prijem za zvanice iz društvenog, kulturnog, vjerskog i političkog života opštine i grada Istočno Sarajevo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: