Начелник општине Пале

Југовић: У наредној години у плану капитални пројекти

  • Извор: СРНА
  • 28.12.2023. 15:00

Општину Пале у идућој години очекује наставак улагања и реализација капиталних пројеката усмјерених ка обезбјеђивању бољих услова живота свих становника, а све захваљујући помоћи Владе Републике Српске и града Источно Сарајево, рекао је данас начелник ове општине Бошко Југовић.

"Наредну годину обиљежиће завршетак помоћног терена фудбалског стадиона за потребе Фудбалског клуба `Романија`, изградња зграде Факултета за физичко васпитање и спорт, окончање зграде Полицијске управе Источно Сарајево, те измјештање и изградња нове Топлане", изјавио је Југовић новинарима на новогодишњем пријему.

Он је најавио да је у плану и изградња зграде општине, вртића "Бубамара" и Градске куће на Палама.

Југовић је нагласио да ће сви ти крупни пројекти дати немјерљив допринос да Пале добију слику савременог градића у подножју Јахорине.

Према његовим ријечима, у општини су поносни на реализацију овогодишњег буџета који је износио 22 милиона KМ, од чега је већи дио уложен у инфраструктурне пројекте, у пронаталитетну политику, спорт, културу, за развој туризма и других активности из друштвеног живота.

Југовић је подсјетио да општина Пале има одличну сарадњу са републичким институцијама, невладиним организацијама, Удружењем пензионера, Црвеним крстом, Борачком организацијом, те да ће та сарадња бити настављена.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је да рад Скупштине одликује здрава и културна атмосфера, да се воде конкретне и јасне дискусије о приједлозима свих одборника.

Он је додао да су у протеклом периоду донијели много одлука, од којих је већина реализована у овој години, али да увијек може боље.

Стајчић је поручио да ће 2024. бити година изградње и инфраструктурих радова с обзиром на то да су на претходној сједници Скупштине општине усвојили рекордан буџет од 27 милиона KМ.

"Зато ћемо морати још више и брже радити у наредној години како бисмо успјели да реализујемо све одлуке и пројекте које смо предвидјели буџетом", навео је Стајчић.

Руководство општине Пале организовао је данас пријем за званице из друштвеног, културног, вјерског и политичког живота општине и града Источно Сарајево.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.