Posjeta

Karan i Kostrešević u Policijskoj stanici Srbac; Održan sastanak i sa Tomašem

  • Izvor: SRNA
  • 16.02.2024. 14:16

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević danas su posjetili Policijsku stanicu Srbac, gdje su se sastali sa komandirom ove stanice Sinišom Šnjegotom.

Tema sastanka su bezbjednosni aspekat na području opštine Srbac, saobraćaj, te pitanja u vezi sa migrantskom krizom, rečeno je Srni u Policijskoj stanici.

Prethodno su Karan i Kostrešević posjetili Policijsku stanicu Prnjavor, te se sastali sa gradonačelnikom ovog grada Darkom Tomašem.

Dobra bezbjednosna situacija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan istakao je danas nakon sastanka sa gradonačelnikom Prnjavora Darkom Tomašem da je bezbjednosna situacija u ovoj lokalnoj zajednici dobra već duže vrijeme i izdvojio nekoliko segmenata koji su tome doprinijeli.

"Ovoj ocjeni izuzetno je doprinio projekat bezbjednog grada i oko 50 kamera postavljenih u gradu. To se pokazalo ne samo u Prnjavoru nego i u većem broju naših opština i gradova", naveo je on i dodao da je to doprinijelo, prije svega, smanjenju izvršenja krivičnih djela, posebno teških.

Karan je istakao da simbioza grada, lokalne zajednice i policije u ovom segmentu daje doprinos i da će se raditi na njenoj nadogradnji koja će još više doprinijeti efektu bezbjednog grada.

On je istakao da je na sastanku konstatovano da je za Policijsku stanicu u Prnjavoru potrebno stvoriti još bolje uslove za rad, na drugoj lokaciji.

"Već smo se danas sa gradonačelnikom Tomašem dogovorili ući postepeno u proceduru da stvaramo osnove da izmjestimo Policijsku stanicu sa sadašnje lokacije koja nam, sa policijskog aspekta, ne odgovara na tom mjestu, a sigurno će i grad pronaći svoj interes u tom projektu", istakao je Karan.

Dodik: Srpska najmanje zadužena u regionu

Dodik: Srpska najmanje zadužena u regionu

Gradonačelnik grada Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je na današnjem sastanku bilo riječi o dodatnom unapređenju saradnje, koja je, kaže, dijelom iskazana prije četiri-pet godina izgradnjom informacionog sistema video-nadzora koji je doprinio boljoj bezbjednosnoj saradnji.

"Smatramo da treba nastaviti zajedničku saradnju na poboljšanju tehničkih i materijalnih kapaciteta za redovan rad policijskih službenika. Važno bi bilo izgraditi novi objekat Policijske stanice. Naš prijedlog je da to bude na lokaciji kod novog Vatrogasnog doma", istakao je Tomaš.

On je naglasio da je zadovoljan bezbjednosnim stanjem u gradu, te zahvalio delegaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za posjetu Prnjavoru, kao i svim pripadnicima prnjavorske Policijske stanice i komandiru Milivoju Milijašu jer profesionalno i odgovorno rade svoj posao.

"Mi u lokalnoj zajednici ne znamo za probleme iz nadležnosti policije, oni nisu mnogo vidljivi javnosti, što je pokazatelj da svoj posao obavljaju profesionalno i odgovorno, tako da to doprinosi ukupnom kvalitetu života svih građana", rekao je Tomaš novinarima.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, predsjednik Skupštine grada Prnjavor Željko Simić i komandir Policijske stanice Prnjavor Milivoje Milijaš.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.