Посјета

Каран и Кострешевић у Полицијској станици Србац; Одржан састанак и са Томашем

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2024. 14:16

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић данас су посјетили Полицијску станицу Србац, гдје су се састали са командиром ове станице Синишом Шњеготом.

Тема састанка су безбједносни аспекат на подручју општине Србац, саобраћај, те питања у вези са мигрантском кризом, речено је Срни у Полицијској станици.

Претходно су Каран и Кострешевић посјетили Полицијску станицу Прњавор, те се састали са градоначелником овог града Дарком Томашем.

Добра безбједносна ситуација

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран истакао је данас након састанка са градоначелником Прњавора Дарком Томашем да је безбједносна ситуација у овој локалној заједници добра већ дуже вријеме и издвојио неколико сегмената који су томе допринијели.

"Овој оцјени изузетно је допринио пројекат безбједног града и око 50 камера постављених у граду. То се показало не само у Прњавору него и у већем броју наших општина и градова", навео је он и додао да је то допринијело, прије свега, смањењу извршења кривичних дјела, посебно тешких.

Каран је истакао да симбиоза града, локалне заједнице и полиције у овом сегменту даје допринос и да ће се радити на њеној надоградњи која ће још више допринијети ефекту безбједног града.

Он је истакао да је на састанку констатовано да је за Полицијску станицу у Прњавору потребно створити још боље услове за рад, на другој локацији.

"Већ смо се данас са градоначелником Томашем договорили ући постепено у процедуру да стварамо основе да измјестимо Полицијску станицу са садашње локације која нам, са полицијског аспекта, не одговара на том мјесту, а сигурно ће и град пронаћи свој интерес у том пројекту", истакао је Каран.

Додик: Српска најмање задужена у региону

Додик: Српска најмање задужена у региону

Градоначелник града Прњавор Дарко Томаш рекао је да је на данашњем састанку било ријечи о додатном унапређењу сарадње, која је, каже, дијелом исказана прије четири-пет година изградњом информационог система видео-надзора који је допринио бољој безбједносној сарадњи.

"Сматрамо да треба наставити заједничку сарадњу на побољшању техничких и материјалних капацитета за редован рад полицијских службеника. Важно би било изградити нови објекат Полицијске станице. Наш приједлог је да то буде на локацији код новог Ватрогасног дома", истакао је Томаш.

Он је нагласио да је задовољан безбједносним стањем у граду, те захвалио делегацији Министарства унутрашњих послова Републике Српске за посјету Прњавору, као и свим припадницима прњаворске Полицијске станице и командиру Миливоју Милијашу јер професионално и одговорно раде свој посао.

"Ми у локалној заједници не знамо за проблеме из надлежности полиције, они нису много видљиви јавности, што је показатељ да свој посао обављају професионално и одговорно, тако да то доприноси укупном квалитету живота свих грађана", рекао је Томаш новинарима.

Састанку у Градској управи присуствовали су и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, предсједник Скупштине града Прњавор Жељко Симић и командир Полицијске станице Прњавор Миливоје Милијаш.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.