Hoće li doći investitori

Kasarna kod Gacka postala najvažnija politička tema

  • Izvor: ATV
  • 13.04.2024. 19:25

Nikada završena i na pola srušena zgrada nalazi se u Avtovcu kod Gacka. Tu je trebala biti kasarna ali nije.

Zadnjih dana ova ruševina je politička tema broj jedan.

Kasarna u Avtovcu kod Gacka bila je zamišljena grandiozno, gradnja je počela 1997. godine, do danas nije završena, zjapi prazna i izgleda kao ruševina.

Za ovu ruševinu ima zainteresovanih investitora, kaže to načelnik Gacka. Ognjen Milinković uvjerava da će ovdje  Kinezi otvoriti fabriku solarnih panela.

"Otvaranje jednog pogona u kome bi se proizvodili solarni paneli. Koliko bi bilo radnika? Ono što je plan investitora jeste  da bi tu radilo sigurno preko 100 radnika. Ono što je izuzetno značajno tu bi veliki broj inženjera elektrotehnike i mašinstva se zaposlio", kaže Milinković.

Zato su u opštini odlučili da po povoljnijim uslovima  investitorima  daju prostor u Avtovcu. O tome je odlučivao i gatački parlament nakon čega će se potpisivati ugovor. Opozicionih kritika nije falilo.

Odbornicima je u pomoć pritekao i narodni poslanik SDS-a. Vukota Govedarica tvrdi da je u pitanju fiktivna firma.

"Da damo nešto nekoj fantomskoj, tašna mašna firmi da ona pravi veliki investicioni obuhvat a ne želimo da dostavimo odbornicima elaborat koji su dostavili, analizu, da je to firma sa poslovnom tajnom, praktično ovdje je sve zatvoreno i traži se od odbornika da podrže. A sada kasarna zjapi prazna? Zjapi prazna, ali treba li neko da sve to uzme i stavi pod hipoteku, uzme kredit i pobjegne odavde?". rekao je Govedarica.

"Ovdje definitivno opozicija radi protiv napretka Gacka, to je danas jasno kao dan. Oni su protiv bilo kakvog pokušaja da napravimo nešto dobro da dovedemo investitore u Gacko. Ako nam je već neki investitor pružio ruku nećemo tu ruku udariti, hajde i mi da pružimo ruku", odgovara Milinković.

A kada se neko u Gacku rukovao sa investitorom malo ko pamti. Kasarna u Avtovcu je 2003. poklonjena opštini Gacko i još tada proglašena neperspektivnom imovinom. Prostire se na površini od 61.000 kvadrata.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: