Хоће ли доћи инвеститори

Касарна код Гацка постала најважнија политичка тема

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2024. 19:25

Никада завршена и на пола срушена зграда налази се у Автовцу код Гацка. Ту је требала бити касарна али није.

Задњих дана ова рушевина је политичка тема број један.

Касарна у Автовцу код Гацка била је замишљена грандиозно, градња је почела 1997. године, до данас није завршена, зјапи празна и изгледа као рушевина.

За ову рушевину има заинтересованих инвеститора, каже то начелник Гацка. Огњен Милинковић увјерава да ће овдје  Кинези отворити фабрику соларних панела.

"Отварање једног погона у коме би се производили соларни панели. Колико би било радника? Оно што је план инвеститора јесте  да би ту радило сигурно преко 100 радника. Оно што је изузетно значајно ту би велики број инжењера електротехнике и машинства се запослио", каже Милинковић.

Зато су у општини одлучили да по повољнијим условима  инвеститорима  дају простор у Автовцу. О томе је одлучивао и гатачки парламент након чега ће се потписивати уговор. Опозиционих критика није фалило.

Одборницима је у помоћ притекао и народни посланик СДС-а. Вукота Говедарица тврди да је у питању фиктивна фирма.

"Да дамо нешто некој фантомској, ташна машна фирми да она прави велики инвестициони обухват а не желимо да доставимо одборницима елаборат који су доставили, анализу, да је то фирма са пословном тајном, практично овдје је све затворено и тражи се од одборника да подрже. А сада касарна зјапи празна? Зјапи празна, али треба ли неко да све то узме и стави под хипотеку, узме кредит и побјегне одавде?". рекао је Говедарица.

"Овдје дефинитивно опозиција ради против напретка Гацка, то је данас јасно као дан. Они су против било каквог покушаја да направимо нешто добро да доведемо инвеститоре у Гацко. Ако нам је већ неки инвеститор пружио руку нећемо ту руку ударити, хајде и ми да пружимо руку", одговара Милинковић.

А када се неко у Гацку руковао са инвеститором мало ко памти. Касарна у Автовцу је 2003. поклоњена општини Гацко и још тада проглашена неперспективном имовином. Простире се на површини од 61.000 квадрата.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм