Bijeljina

Kasne plate u ustanovama

  • Izvor: ATV
  • 24.02.2024. 19:17

Neplaćeni računi koji datiraju još od septembra prošle godine, kašnjenje plata u ustanovama na lokalnom nivou, isključeni telefoni zbog dugova sve to se ovih dana dešava u Bijeljini. Upitna je i ishrana mališana kažu u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“.

"Naši dobavljači šalju opomene za robu jer računi od ranije nisu plaćeni i ja se iskreno nadam da će se u što skorijem periodu naći rješenje i da se dugovanja prema dobavljačima plate. Vrtić je važan za sve u Bijeljini i veliki broj građana direktno i indirektno je vezan za ovu ustanovu i nadam se da nećemo doći u situaciju da se ugrozi poslovanje ove ustanove“, kaže Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj". 

Gradonačelnik neplaćanje obaveza prikazuje kao posljedicu neusvajanja rebalansa budžeta. Obratio se i ovim ustanovama  tražeći da oni preuzmu odgovornost. 

"Predlažemo da direktori ustanova potpišu slične naredbe kao što je to učinio gradonačelnik i na taj način isplate dugovanja koja imaju, jer je u najmanju ruku nekorektno prebacivanje odgovornosti koja se pokušava pripisati gradskoj upravi", stoji u dopisu gradonačelnika Bijeljine.

Iz Skupštine grada oštro odbacuju da je neusvajanje rebalansa krivac za ovakvo stanje. Navedeni gradonačelnikov dopis direktorima javnih ustanova povlači i odgovornost i u suprotnosti je sa zakonom, kažu.

"Kada potrošite 3 miliona mimo planiranog budžeta, normalno je da imate negdje posljedicu. Rebalans nema apsolutno nikakve veze sa tim jer su javne ustanove imale usvojen budžet na početku godine i imale budžetski okvir i trošile sredstva u tom budžetskom okviru. Međutim u toku godine mimo toga što je došlo do trošenja mimo tog okvira, došlo je i do nezakonitih realokacija od strane Gradske uprave", kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

Par ustanova je tek juče dobilo platu ali ne i uplaćene doprinose, dok se drugi pitaju kada će i da li će i oni doći na red.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.