Бијељина

Касне плате у установама

  • Извор: АТВ
  • 24.02.2024. 19:17

Неплаћени рачуни који датирају још од септембра прошле године, кашњење плата у установама на локалном нивоу, искључени телефони због дугова све то се ових дана дешава у Бијељини. Упитна је и исхрана малишана кажу у Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“.

"Наши добављачи шаљу опомене за робу јер рачуни од раније нису плаћени и ја се искрено надам да ће се у што скоријем периоду наћи рјешење и да се дуговања према добављачима плате. Вртић је важан за све у Бијељини и велики број грађана директно и индиректно је везан за ову установу и надам се да нећемо доћи у ситуацију да се угрози пословање ове установе“, каже Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечији вртић "Чика Јова Змај". 

Градоначелник неплаћање обавеза приказује као посљедицу неусвајања ребаланса буџета. Обратио се и овим установама  тражећи да они преузму одговорност. 

"Предлажемо да директори установа потпишу сличне наредбе као што је то учинио градоначелник и на тај начин исплате дуговања која имају, јер је у најмању руку некоректно пребацивање одговорности која се покушава приписати градској управи", стоји у допису градоначелника Бијељине.

Из Скупштине града оштро одбацују да је неусвајање ребаланса кривац за овакво стање. Наведени градоначелников допис директорима јавних установа повлачи и одговорност и у супротности је са законом, кажу.

"Када потрошите 3 милиона мимо планираног буџета, нормално је да имате негдје посљедицу. Ребаланс нема апсолутно никакве везе са тим јер су јавне установе имале усвојен буџет на почетку године и имале буџетски оквир и трошиле средства у том буџетском оквиру. Међутим у току године мимо тога што је дошло до трошења мимо тог оквира, дошло је и до незаконитих реалокација од стране Градске управе", каже Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града.

Пар установа је тек јуче добило плату али не и уплаћене доприносе, док се други питају када ће и да ли ће и они доћи на ред.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!