Lanu i Mata iz Trebinja spojila je muzika, a onda se desila ljubav

  • Izvor: ATV
  • 03.01.2024. 18:53

Mladi muzički dvojac iz Trebinja svojim zajedničkim snagama nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Upoznajte Lanu i Mata, dvoje talentovanih umjetnika koji su svoj muzički put započeli u tinejdžerskim godinama.

"Mi smo krenuli da se bavimo muzikom onako zajedno, još prije nekih pet godina. Sticajem okolnosti ja sam išla u osnovnu muzičku školu, gdje sam naučila da sviram klavir i krenula sam da pjevam. Dok je Mato bio samouk i naučio je da svira gitaru. Tako da smo se sreli u prvom razredu Gimnazije i tu smo se sprijateljili, nekako kasnije sa time se rodila i ljubav. A pored toga, ta ljubav vezana za muziku, nekako nas je još više i spojila. Krajem prvog razreda srednje škole smo krenuli sa sviranjem“, rekla nam je Lana Ćapin.

Muzički stil koji su izabrali čini ih drugačijim. Kako kažu, publika ih voli baš zbog autentičnosti i energije koju prenose tokom nastupa.

„Mi sviramo ono što volimo, mislim da ta rok end rol muzika,koju mi sviramo još uvijek ima tog nekog maha, posebno u Trebinju. Jer kako mladi odrastaju tako kreću i u naše kafiće, kreću da slušaju naše kolege, Krugove u žitu, kao što smo i mi. Preko njih smo dosta toga i naučili, oni su nam bili i uzor. Mislimo da ta muzika još uvijek živi, da će živjeti, zato što sve što je kvalitetno živjeće bez obzira da su one mejnstrim trenutno ili ne“, rekao je Mato Ratković.

Ljubav prema muzici ih je spojila, ali nikada ta emocija, koju prenose, ne bi mogla da bude tako iskrena da nije njihove međusobne ljubavi. Ovaj zaljubljeni muzički duo ističe da je ljubav pokretač svega.

„Mi se jesmo prvo sreli sa muzikom, pa onda jedno sa drugim, ali nikada ta muzika ne bi mogla da oživi na takav iskren način, ne bi  mogla da izađe ta emocija da nije naše međusobne ljubavi. Prosto smatram da je i međusobna podrška najvažnija, zato što smo tu zaista jedno za drugo, kako privatno tako i poslovno. U muzici jeste zaista pomoglo to kakav je naš odnos. Ljubav, podrška i sve ostalo“, priznaje Lana.

I pored fakultetskih obaveza, Lana i Mato aktivno nastupaju. Naredna stepenica je, kako kažu, prva autorska pjesma, koja će biti najbolja verzija njihove muzike i ljubavi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina