Лану и Мата из Требиња спојила је музика, а онда се десила љубав

  • Извор: АТВ
  • 03.01.2024. 18:53

Млади музички двојац из Требиња својим заједничким снагама никога не оставља равнодушним. Упознајте Лану и Мата, двоје талентованих умјетника који су свој музички пут започели у тинејџерским годинама.

"Ми смо кренули да се бавимо музиком онако заједно, још прије неких пет година. Стицајем околности ја сам ишла у основну музичку школу, гдје сам научила да свирам клавир и кренула сам да пјевам. Док је Мато био самоук и научио је да свира гитару. Тако да смо се срели у првом разреду Гимназије и ту смо се спријатељили, некако касније са тиме се родила и љубав. А поред тога, та љубав везана за музику, некако нас је још више и спојила. Крајем првог разреда средње школе смо кренули са свирањем“, рекла нам је Лана Ћапин.

Музички стил који су изабрали чини их другачијим. Како кажу, публика их воли баш због аутентичности и енергије коју преносе током наступа.

„Ми свирамо оно што волимо, мислим да та рок енд рол музика,коју ми свирамо још увијек има тог неког маха, посебно у Требињу. Јер како млади одрастају тако крећу и у наше кафиће, крећу да слушају наше колеге, Кругове у житу, као што смо и ми. Преко њих смо доста тога и научили, они су нам били и узор. Мислимо да та музика још увијек живи, да ће живјети, зато што све што је квалитетно живјеће без обзира да су оне мејнстрим тренутно или не“, рекао је Мато Ратковић.

Љубав према музици их је спојила, али никада та емоција, коју преносе, не би могла да буде тако искрена да није њихове међусобне љубави. Овај заљубљени музички дуо истиче да је љубав покретач свега.

„Ми се јесмо прво срели са музиком, па онда једно са другим, али никада та музика не би могла да оживи на такав искрен начин, не би  могла да изађе та емоција да није наше међусобне љубави. Просто сматрам да је и међусобна подршка најважнија, зато што смо ту заиста једно за друго, како приватно тако и пословно. У музици јесте заиста помогло то какав је наш однос. Љубав, подршка и све остало“, признаје Лана.

И поред факултетских обавеза, Лана и Мато активно наступају. Наредна степеница је, како кажу, прва ауторска пјесма, која ће бити најбоља верзија њихове музике и љубави.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.