Istočno Novo Sarajevo

Mobilnom aplikacijom do jednostavnije komunikacije građana i lokalne uprave

  • Izvor: ATV
  • 29.01.2024. 12:11

Opština Istočno Novo Sarajevo pozvala je građane da koriste mobilnu aplikaciju "Е-građanin" (Ecitizen) jer će na brži i jednostavniji način moći stupiti u kontakt sa predstavnicima lokalne vlasti, navedeno je na sajtu Opštine.

Kako su naveli, osnovna svrha "Ecitizen“ mobilne aplikacije jeste omogućavanje jednostavne i transparentne komunikacije građana i lokalne uprave. 

"Aplikacija građanima omogućava slanje žalbe ili upita lokalnoj upravi u svega pet klikova nakon čega dobiju odgovor uprave u roku od 48 sati. Pored toga, 'Ecitizen' mobilna aplikacija ima za cilj i obavještavanje javnosti u nepredviđenim i vanrednim situacijama, poput prekida usluga i servisnih informacija“, naveli su u saopštenju.

Putem "Ecitizen“ aplikacije aktivni su i moduli za komunikaciju građana sa izabranim predstavnicima lokalne vlasti, modul za javne rasprave, modul za pripremu sjednica skupštine i slično. Na platformu se može prijaviti kao anonimni ili registrovani korisnik.

Mobilna aplikacija je prilagođena za Android i IOS, te se može preuzeti putem stranica "Google play“ i "App Store“.

Ovo softversko rješenje je dostupno i kao onlajn platforma na adresi www.ecitizen.ba a može joj se pristupiti i preko zvanične stranice Opštine Istočno Novo Sarajevo klikom na baner.

Pratite nas i putem Vibera