Источно Ново Сарајево

Мобилном апликацијом до једноставније комуникације грађана и локалне управе

  • Извор: АТВ
  • 29.01.2024. 12:11

Општина Источно Ново Сарајево позвала је грађане да користе мобилну апликацију "Е-грађанин" (Ecitizen) јер ће на бржи и једноставнији начин моћи ступити у контакт са представницима локалне власти, наведено је на сајту Општине.

Како су навели, основна сврха "Ecitizen“ мобилне апликације јесте омогућавање једноставне и транспарентне комуникације грађана и локалне управе. 

"Апликација грађанима омогућава слање жалбе или упита локалној управи у свега пет кликова након чега добију одговор управе у року од 48 сати. Поред тога, 'Ecitizen' мобилна апликација има за циљ и обавјештавање јавности у непредвиђеним и ванредним ситуацијама, попут прекида услуга и сервисних информација“, навели су у саопштењу.

Путем "Ecitizen“ апликације активни су и модули за комуникацију грађана са изабраним представницима локалне власти, модул за јавне расправе, модул за припрему сједница скупштине и слично. На платформу се може пријавити као анонимни или регистровани корисник.

Мобилна апликација је прилагођена за Андроид и ИОС, те се може преузети путем страница "Google play“ и "App Store“.

Ово софтверско рјешење је доступно и као онлајн платформа на адреси www.ecitizen.ba а може јој се приступити и преко званичне странице Општине Источно Ново Сарајево кликом на банер.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.