Noć za pamćenje

Oko 150 lampiona poletjelo u nebo iznad Teslića

  • Izvor: ATV
  • 17.01.2024. 18:58

Oko 150 lampiona na nebu iznad Teslića. U svakom od njih plamen prepun najljepših želja. Onih iskrenih i protkanih ljubavlju. Bila je to prava čarolija i nezaboravno iskustvo, posebno za djecu.

Nisu uživala samo djeca. I onim nešto starijim  teslićki Festival lampiona izmamio je osmijeh na lice. 

Ideja o Festivalu lampiona potekla je u teslićkom Centru za mlade. A mladi su i u ovoj noći bili vrijedni i na raspolaganju svojim sugrađanima. Pobrinuli su se da sve prođe baš kako treba. 

 "Bilo ih je 144. Baš sam se iznenadila kada sam ih vidjela, nisam vjerovala, bilo je 150 lampiona, ja sam se iznenadila kad sam saznala. Super je bilo“, rekla je Nikolina Sekulić, Centar za mlade, Teslić. 

„Divno je vidjeti ovoliki broj ljudi, mislim da nema veće sreće kad se vidi ovoliko zadovoljstva, pogotovo kod mladih ljudi i djece. To nam je i bio cilj, da napravimo jednu lijepu noć, noć za pamćenje, koja će sigurno preći u tradiciju“, rekao je Slaven Jelić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Teslić. 

Inače, Festival lampiona je jedan od najznačajnijih praznika u Kini koji se sa nestrpljenjem iščekuje. Obilježava se prve noći lunarnog mjeseca i ujedno je posljednji dan obilježavanja kineske Nove godine. Festival lampiona, zbog svoje ljepote i svjetlosne čarolije, postao je popularan i širom svijeta.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera