Ноћ за памћење

Око 150 лампиона полетјело у небо изнад Теслића

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2024. 18:58

Око 150 лампиона на небу изнад Теслића. У сваком од њих пламен препун најљепших жеља. Оних искрених и протканих љубављу. Била је то права чаролија и незаборавно искуство, посебно за дјецу.

Нису уживала само дјеца. И оним нешто старијим  теслићки Фестивал лампиона измамио је осмијех на лице. 

Идеја о Фестивалу лампиона потекла је у теслићком Центру за младе. А млади су и у овој ноћи били вриједни и на располагању својим суграђанима. Побринули су се да све прође баш како треба. 

 "Било их је 144. Баш сам се изненадила када сам их видјела, нисам вјеровала, било је 150 лампиона, ја сам се изненадила кад сам сазнала. Супер је било“, рекла је Николина Секулић, Центар за младе, Теслић. 

„Дивно је видјети оволики број људи, мислим да нема веће среће кад се види оволико задовољства, поготово код младих људи и дјеце. То нам је и био циљ, да направимо једну лијепу ноћ, ноћ за памћење, која ће сигурно прећи у традицију“, рекао је Славен Јелић, начелниk Одјељења за друштвене дјелатности општине Теслић. 

Иначе, Фестивал лампиона је један од најзначајнијих празника у Kини који се са нестрпљењем ишчекује. Обиљежава се прве ноћи лунарног мјесеца и уједно је посљедњи дан обиљежавања кинеске Нове године. Фестивал лампиона, због своје љепоте и свјетлосне чаролије, постао је популаран и широм свијета.

Како је све то изгледало погледајте у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.