Loša situacija

Opština u BiH pred 'izdisajem': Zatvoreni pekara, ćevabdžinica i butik

  • Izvor: Agencije
  • 16.01.2024. 17:58

Jedna opština u BiH je pred izdisajem, nakon što su u prvim danima ove godine zatvoreni brojni poslovni objekti, piše portal "072".

Početkom 2024. godine, Gornji Vakuf-Uskoplje se suočio s gubitkom nekoliko poslovnih subjekata koji su bili integralni dio lokalne zajednice.

Pekara “Ljulji”, Ćevabdžinica “Remi” i Butik “Klasik” zatvorili su svoja vrata, ostavljajući prazninu u gastronomskoj i modnoj ponudi grada.

Pekara “Ljulji” bila je ne samo pekarski objekt, već i simbol grada, poznata po svojim lepinjama koje su obogatile stolove mnogih građana.

Ćevabdžinica “Remi” je s ponosom pružala gurmanske usluge od 1997. godine, ostavljajući iza sebe uspomene na ukusne obroke i druženja. Butik "Klasik" dugi niz godina bio je adresa za ljubitelje kvalitetne turske odjeće.


Video će vam zgaditi život: Šta muva radi kad sleti na hranu

Video će vam zgaditi život: Šta muva radi kad sleti na hranu

Zatvaranje ovih objekata nije samo gubitak poslova, već i signal o migracijama stanovništva Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Mnogi su se preselili, posebno u zemlje Еvropske unije, ostavljajući grad sa smanjenim brojem stanovnika. Oni koji su ostali često tragaju za uslugama izvan vlastite zajednice, što dodatno opterećuje lokalne ugostitelje, pekare i trgovce, piše portal "Gornji vakuf".

(Foto: Jutjub / Gotnjivakuf.com)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.