Лоша ситуација

Општина у БиХ пред 'издисајем': Затворени пекара, ћевабџиница и бутик

  • Извор: Агенције
  • 16.01.2024. 17:58

Једна општина у БиХ је пред издисајем, након што су у првим данима ове године затворени бројни пословни објекти, пише портал "072".

Почетком 2024. године, Горњи Вакуф-Ускопље се суочио с губитком неколико пословних субјеката који су били интегрални дио локалне заједнице.

Пекара “Љуљи”, Ћевабџиница “Реми” и Бутик “Класик” затворили су своја врата, остављајући празнину у гастрономској и модној понуди града.

Пекара “Љуљи” била је не само пекарски објект, већ и симбол града, позната по својим лепињама које су обогатиле столове многих грађана.

Ћевабџиница “Реми” је с поносом пружала гурманске услуге од 1997. године, остављајући иза себе успомене на укусне оброке и дружења. Бутик "Класик" дуги низ година био је адреса за љубитеље квалитетне турске одјеће.


Видео ће вам згадити живот: Шта мува ради кад слети на храну

Видео ће вам згадити живот: Шта мува ради кад слети на храну

Затварање ових објеката није само губитак послова, већ и сигнал о миграцијама становништва Горњег Вакуфа-Ускопља.

Многи су се преселили, посебно у земље Европске уније, остављајући град са смањеним бројем становника. Они који су остали често трагају за услугама изван властите заједнице, што додатно оптерећује локалне угоститеље, пекаре и трговце, пише портал "Горњи вакуф".

(Фото: Јутјуб / Готњивакуф.цом)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина