Ove kategorije

Opština u Srpskoj sufinansira projekte energetske efikasnosti

  • Izvor: ATV
  • 16.04.2024. 19:36

Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće projekte energetske efikasnosti u kućama i stanovima demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca, i članova porodica umrlih boraca Odbrambeno otadžbinskog rata.

Projekat podrazumijeva zamjenu krovova, fasada te zamjenu stolarije. Ukupan iznos od 150.000 maraka biće raspoređen u pojedinačne iznose od 3000km.

„Ovim pozivom mislim da na neki način vodimo brigu o kategorijama stanovništva koji su dali veliki doprinos za lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku“, izjavio je Jovan Katić, načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo naglašava dobru saradnju sa rukovodstvom opštine, koja je kroz brojne aktivnosti, kako kažu, pomogla ovoj populaciji. 

„Sredstva koja dobijamo za pomoć borcima, mi smo prilično zadovoljni iako bi ona bila i potrebnija borcima koji se liječe van naše bolnice“, rekao je Dragiša Tuševljak, predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo.

Javni poziv je objavljen danas na veb-stranici opštine i opštinskim profilima na društvenim mrežama i trajaće 30 dana. U toku je i izrada projekte dokumentacije za spomen sobu, kao i centralnog spomen obilježja.

Pratite nas i putem Vibera