Ове категорије

Општина у Српској суфинансира пројекте енергетске ефикасности

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2024. 19:36

Општина Источно Ново Сарајево суфинансираће пројекте енергетске ефикасности у кућама и становима демобилисаних бораца, ратних војних инвалида, чланова породица погинулих бораца, и чланова породица умрлих бораца Одбрамбено отаџбинског рата.

Пројекат подразумијева замјену кровова, фасада те замјену столарије. Укупан износ од 150.000 марака биће распоређен у појединачне износе од 3000км.

„Овим позивом мислим да на неки начин водимо бригу о категоријама становништва који су дали велики допринос за локалну заједницу и Републику Српску“, изјавио је Јован Катић, начелник Општине Источно Ново Сарајево.

Борачка организација Источно Ново Сарајево наглашава добру сарадњу са руководством општине, која је кроз бројне активности, како кажу, помогла овој популацији. 

„Средства која добијамо за помоћ борцима, ми смо прилично задовољни иако би она била и потребнија борцима који се лијече ван наше болнице“, рекао је Драгиша Тушевљак, предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево.

Јавни позив је објављен данас на веб-страници општине и општинским профилима на друштвеним мрежама и трајаће 30 дана. У току је и израда пројекте документације за спомен собу, као и централног спомен обиљежја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм