Gradonačelnik Bijeljine

Petrović ponovo zapošljava

  • Izvor: ATV
  • 05.02.2024. 19:15

Prema zakonu o lokalnoj samoupravi Gradska uprava Bijeljina može imati najviše 309 stalno zaposlenih i 30 na određeno vrijeme. Sada ih je 325 "za stalno“, već 16 više ali Ljubiša Petrović za to ne mari. U planu zapošljavanja piše da imaju još 136 nepopunjenih radnih mjesta.

"U izmijenjenim okolnostima i potrebama za prijem u radni odnos novih službenika, namještenika i pripravnika, a na osnovu Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u GU Bijeljina, donijeće se izmjene i dopune plana“, navedeno je u planu. 

Najviše ih se planira zaposliti u Odsjeku zajedničkih poslova, Vatrogasnoj jedinici i Odjeljenjima za stambeno komunalne poslove i prostorno uređenje. Dakle, na već previše radnika, stiže još. Prekomjerna zapošljavanja nisu ništa novo kada je Petrović u pitanju. Zbog toga su često i plate radnicima ugrožene. Na sve se to ukazuje godinama, kažu u Skupštini grada.

Da li je roditeljima lakše da vaspitavaju dječake ili djevojčice

Da li je roditeljima lakše da vaspitavaju dječake ili djevojčice

"Ne samo plate radnika koje evo već počinju da kasne, zajedno sa porezima i doprinosima nego i normalno finansiranje i ostalih tekućih potreba što je sve ugroženo. Sa 26.12. 2023. 200 novih zaposlenih lica ako računamo prosječnu platu sa porezima i doprinosima to je 300.000 KM na mjesečnom nivou što je više od četiri miliona na godišnjem nivou“, kaže predsednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević. 

Ni jedno zapošljavanje nije realizovano preko konkursa. U Planu Ljubiše Petrovića piše i da se donosi na osnovu prijedloga rukovodilaca organizacionih jedinica i raspoloživim sredstvima u Budžetu. 

Zbog prekomjernog zapošljavanja mimo zakona, potpredsjednik Skupštine grada podnio je i krivične prijave. 

O ovome smo htjeli da razgovaramo sa gradonačelnikom Bijeljine ali on na naše pozive, kao i obično, nije odgovorio.

Pratite nas i putem Vibera