Градоначелник Бијељине

Петровић поново запошљава

  • Извор: АТВ
  • 05.02.2024. 19:15

Према закону о локалној самоуправи Градска управа Бијељина може имати највише 309 стално запослених и 30 на одређено вријеме. Сада их је 325 "за стално“, већ 16 више али Љубиша Петровић за то не мари. У плану запошљавања пише да имају још 136 непопуњених радних мјеста.

"У измијењеним околностима и потребама за пријем у радни однос нових службеника, намјештеника и приправника, а на основу Правилника о организацији и систематизацији радних мјеста у ГУ Бијељина, донијеће се измјене и допуне плана“, наведено је у плану. 

Највише их се планира запослити у Одсјеку заједничких послова, Ватрогасној јединици и Одјељењима за стамбено комуналне послове и просторно уређење. Дакле, на већ превише радника, стиже још. Прекомјерна запошљавања нису ништа ново када је Петровић у питању. Због тога су често и плате радницима угрожене. На све се то указује годинама, кажу у Скупштини града.

Да ли је родитељима лакше да васпитавају дјечаке или дјевојчице

Да ли је родитељима лакше да васпитавају дјечаке или дјевојчице

"Не само плате радника које ево већ почињу да касне, заједно са порезима и доприносима него и нормално финансирање и осталих текућих потреба што је све угрожено. Са 26.12. 2023. 200 нових запослених лица ако рачунамо просјечну плату са порезима и доприносима то је 300.000 КМ на мјесечном нивоу што је више од четири милиона на годишњем нивоу“, каже председник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић. 

Ни једно запошљавање није реализовано преко конкурса. У Плану Љубише Петровића пише и да се доноси на основу приједлога руководилаца организационих јединица и расположивим средствима у Буџету. 

Због прекомјерног запошљавања мимо закона, потпредсједник Скупштине града поднио је и кривичне пријаве. 

О овоме смо хтјели да разговарамо са градоначелником Бијељине али он на наше позиве, као и обично, није одговорио.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм