Trebinje

Pojačane aktivnosti policije tokom praznika

  • Izvor: ATV
  • 25.12.2023. 12:31

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje će do 20. januara 2024. godine, planirati i realizovati više kako preventivnih tako i represivnih aktivnosti kojima je cilj očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, navedeno je u saopštenju.

Građani istočne Hercegovine, kao i svi gosti mogu da očekuju pojačano prisustvo policijskih službenika na ulicama. 

"Policijski službenici će vršiti pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju u poštovanju saobraćajnih propisa. Akcentovaće se vožnja pod uticajem alkohola, opojnih sredstava ili psihoaktivnih lijekova s obzirom da je u vrijeme praznika pojačana konzumacija alkohola. Takođe, uslijed konzumacije alkohola za očekivati je i povećan broj prekršaja po javnom redu i miru“, navedeno je u saopštenju. 

U saopštenju se dodaje da će se do kraja mjeseca decembra realizovati preventivna kampanja "Petarde nisu igračke“ kojoj je osnovni cilj da se svi građani informišu o opasnostima nestručne i nepravilne upotrebe pirotehničkih sredstava. 

"Takođe, školarcima će biti održano predavanje o opasnostima pirotehničkih sredstava, prije svega o tjelesnim povredama, koje su prve vidljive, a koje nastaju nestručnom upotrebom pirotehničkih sredstava“, dodali su u saopštenju. 

Do kraja januara 2024. godine, policijski službenici će realizovati preventivnu aktivnost pod nazivom "Lako je alkohol odbiti“ čiji je cilj podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju, najprije vozača, o dejstvu alkohola na opšte stanje čovjeka. 

"Poznato je da alkohol daje hrabrost, ali ono što je važnije jeste da alkohol produžava vrijeme reagovanja u kriznim situacijama, da usporava reflekse čovjeka. Svi vozači su svjesni da u kriznim situacijama jedna sekunda može značiti sprečavanje nastanka saobraćajne nezgode. Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane u Hercegovini da se prilikom proslavljanja novogodišnjnih i božićnih praznika ponašaju u skladu sa bontonom i svim važećim zakonskim propisima“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:10 Еmisija: Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.