Требиње

Појачане активности полиције током празника

  • Извор: АТВ
  • 25.12.2023. 12:31

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње ће до 20. јануара 2024. године, планирати и реализовати више како превентивних тако и репресивних активности којима је циљ очување повољног стања безбједности у вријеме новогодишњих и божићних празника, наведено је у саопштењу.

Грађани источне Херцеговине, као и сви гости могу да очекују појачано присуство полицијских службеника на улицама. 

"Полицијски службеници ће вршити појачану контролу свих учесника у саобраћају у поштовању саобраћајних прописа. Акцентоваће се вожња под утицајем алкохола, опојних средстава или психоактивних лијекова с обзиром да је у вријеме празника појачана конзумација алкохола. Такође, услијед конзумације алкохола за очекивати је и повећан број прекршаја по јавном реду и миру“, наведено је у саопштењу. 

У саопштењу се додаје да ће се до краја мјесеца децембра реализовати превентивна кампања "Петарде нису играчке“ којој је основни циљ да се сви грађани информишу о опасностима нестручне и неправилне употребе пиротехничких средстава. 

"Такође, школарцима ће бити одржано предавање о опасностима пиротехничких средстава, прије свега о тјелесним повредама, које су прве видљиве, а које настају нестручном употребом пиротехничких средстава“, додали су у саопштењу. 

До краја јануара 2024. године, полицијски службеници ће реализовати превентивну активност под називом "Лако је алкохол одбити“ чији је циљ подизање свијести свих учесника у саобраћају, најприје возача, о дејству алкохола на опште стање човјека. 

"Познато је да алкохол даје храброст, али оно што је важније јесте да алкохол продужава вријеме реаговања у кризним ситуацијама, да успорава рефлексе човјека. Сви возачи су свјесни да у кризним ситуацијама једна секунда може значити спречавање настанка саобраћајне незгоде. Полицијска управа Требиње апелује на све грађане у Херцеговини да се приликом прослављања новогодишњних и божићних празника понашају у складу са бонтоном и свим важећим законским прописима“, закључено је у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: