ZDK

Policija u BiH uništila 29 oduzetih auta, uskoro prodaja 22

  • Izvor: ATV
  • 21.02.2024. 15:24

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK uništili su jutros 29 automobila, oduzetih od višestrukih povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Vozila su uništena u krugu jedne zeničke firme u skladu s pravosudnim presudama nadležnih sudova.

Kako je istakao policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK Admir Gazić, pored toga su obilježena još 22 automobila, koja će ići na prodaju, za šta će biti objavljen javni poziv.

"Moći će se prijaviti samo pravna lica, koja će moći otkupiti ta vozila. Ta se vozila ne mogu registrovati – mogu se koristiti u dijelove ili eventualno za staro željezo. Ove aktivnosti intenzivno se provode od 2015. godine i od tog perioda je do sada oduzeto više od 1.000 putničkih motornih vozila. U tom periodu, dakle mimo ovih današnjih uništenja i prodaje, do sada je prodato 180 putničkih motornih vozila i 291 uništeno", rekao je Gazić.


Drama u bh. gradu: Pala fasada sa zgrade, ima povrijeđenih

Drama u bh. gradu: Pala fasada sa zgrade, ima povrijeđenih

On je dodao da se ovim aktivnostima prekršiocima poručuje kako će "završiti vozila koja se koriste kao sredstvo izvršenja tih prekršaja".



Istakao je da je saobraćajna kultura očigledno na izuzetno niskom nivou, ali da policija mora da sprovodi ovakve aktivnosti te represivnim mjerama pošalje poruku svima onima koji “ne žele da prihvate ili ne žele da poštuju propise, kako će okončati njihovi ljubimci”.


Ukradeno više od 17 kubika drva

Ukradeno više od 17 kubika drva


(Foto: Jutjub / Zenicablog)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: