Za 25 odsto

Poskupljuje voda u Palama

  • Izvor: ATV
  • 13.03.2024. 19:44

Kubik vode u Palama umjesto dosadašnjih 92 feninga koštaće 1,15 KM. Saglasnost je dala i skupština opštine Pale, pa će za 25 odsto biti povećana cijena isporuke vode. Najavljena je izgradnja i filterskih postrojenja za vodu na vrelu Miljacke. Iz Vodovoda povećanje cijene opravdavaju povećanjem minimalca ali i ugroženom egzistencijom radnika preduzeća.

"Na ovaj broj radnika koji ima minimalnu platu došli smo do uvećanja rashoda preduzeća od 450.000 maraka. Ovo je jedina mjera bila gdje smo mi mogli da povećamo prihod", kaže Dejan Kojić, direktor JP Vodovod i kanalizacija Pale. 

"Potrebno je iznaći nova sredstva kako bi preduzeće opstalo u ova teška vremena. Išli smo na to da idemo na povećanje kvaliteta vode. Da opština u narednim danima izradi projektna rješenja za izgradnju filterskog postrojenja, a da na kraju u idućoj budžetskoj godini planira ta sredstva koja nisu mala, a iznose 1.5 miliona KM", kaže Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Klub odbornika SNSD-a nije za dodatne namete građanima ali ističu da im je cilj zaštita radnih mjesta. Sa druge strane opozicija tvrdi da je broj radnika ipak trebalo smanjiti.

"Željeli smo da zaštitimo egzistenciju 101 radnika u našem JP Vodovod i Kanalizacija i to je suštinski razlog što smo podržali povećanje vode", kaže Igor Ikonić, odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Pale.

"Imali su dovoljno vremena da isprave greške prethodne vlasti međutim oni nisu. Nisu povećali broj zaposlenih ali nisu ni smanjili što su morali uraditi", kaže Nikola Blagojević, odbornik SDS-a u Skupštini opštine Pale.

Cijena vode nije mijenjana za OC Jahorina. Kako kažu iz paljanskog vodovoda, niska cijena doprinosi  produžetku skijaške sezone na Jahorini osnježavanjem staza. Jedna od današnjih odluka odnosi se i na rad apoteka nedjeljom, te će u narednom periodu u Palama biti određene dežurne apoteke. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.