Odvoz komunalnog otpada

Povećanje cijena prekinulo štrajk u Bijeljini

  • Izvor: ATV
  • 22.12.2023. 19:33

Cijena odvoza komunalnog otpada u Bijeljini biće povećana za skoro 20 odsto, epilog je tematske sjednice Skupštine grada.

Ovim štrajk radnika AD „Komunalac“ koji traje već 11 dana prestaje. Želja svih odbornika bila je pomoć radnicima koji rade najteže poslove, kaže predsjednik Skupštine grada.

"Mi smo jutros dobili sporazum o stavljanju van snage odluku o stupanju u štrajk koja je ranije donesena gdje je Uprava AD Komunalca potpisala taj sporazum sa sindikatom i obavezali su se da će ispuniti upravo sve zahtjeve koje su štrajkači postavili, a to je da se ovim radnicima poveća plata za 10 odsto", kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

Radnici Komunalca nastavljaju sa redovnim radom, nakon što su proteklih dana radili sa 60 odsto kapaciteta.

"Godinu dana smo mi u pregovorima, ovako-onako, ali kada smo došli u Upravu društva sa našim zahtjevima oni su sa nama korektno pričali, Uprava nema sredstava, uputili su gradonačelniku, a on Skupštini. Uprava nema sredstava da nama izađe u susret i ovo sad povećanje opet ćemo biti u problemu ali ćemo popeglati", kaže Petar Marković, sindikat AD "Komunalac".

Prema sporazumu, pored povećanja plata Uprava se obavezala da će donijeti Odluku o zabrani daljeg zapošljavanja administrativnih radnika, potpisivanje kolektivnog ugovora, kao i striktno primjena Odluke o prikupljanju i deponovanju komunalnog otpada kao i ne pokretanje disciplinskih postupaka protiv radnika koji su bili u štrajku. 

Gradonačelnik se ni danas nije pojavio na sjednici, iako je dužan da da mnoge odgovore, među kojima je i onaj gdje je 300.000 maraka pomoći ovom preduzeću i zašto je nikada nije prebacio na njihov račun.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.