Одвоз комуналног отпада

Повећање цијена прекинуло штрајк у Бијељини

  • Извор: АТВ
  • 22.12.2023. 19:33

Цијена одвоза комуналног отпада у Бијељини биће повећана за скоро 20 одсто, епилог је тематске сједнице Скупштине града.

Овим штрајк радника АД „Комуналац“ који траје већ 11 дана престаје. Жеља свих одборника била је помоћ радницима који раде најтеже послове, каже предсједник Скупштине града.

"Ми смо јутрос добили споразум о стављању ван снаге одлуку о ступању у штрајк која је раније донесена гдје је Управа АД Комуналца потписала тај споразум са синдикатом и обавезали су се да ће испунити управо све захтјеве које су штрајкачи поставили, а то је да се овим радницима повећа плата за 10 одсто", каже Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града.

Радници Комуналца настављају са редовним радом, након што су протеклих дана радили са 60 одсто капацитета.

"Годину дана смо ми у преговорима, овако-онако, али када смо дошли у Управу друштва са нашим захтјевима они су са нама коректно причали, Управа нема средстава, упутили су градоначелнику, а он Скупштини. Управа нема средстава да нама изађе у сусрет и ово сад повећање опет ћемо бити у проблему али ћемо попеглати", каже Петар Марковић, синдикат АД "Комуналац".

Према споразуму, поред повећања плата Управа се обавезала да ће донијети Одлуку о забрани даљег запошљавања административних радника, потписивање колективног уговора, као и стриктно примјена Одлуке о прикупљању и депоновању комуналног отпада као и не покретање дисциплинских поступака против радника који су били у штрајку. 

Градоначелник се ни данас није појавио на сједници, иако је дужан да да многе одговоре, међу којима је и онај гдје је 300.000 марака помоћи овом предузећу и зашто је никада није пребацио на њихов рачун.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: