Nakon jačih kiša

Prijedorsko naselje prvi put bez poplave

  • Izvor: ATV
  • 13.03.2024. 19:54

Ovo je prvi put da Miloševica nije izlila nakon jače kiše, pričaju mještani prijedorskog naselja Vrbica ne vjerujući da su prošli bez poplave iako je pljuštalo dva dana zaredom.

Radovi na uređenju korita traju već neko vrijeme i evo rezultata, kažu Nenad Mirković. Priča da ima još posla da se odradi kako bi naselje bilo u potpunosti zaštićeno.

"Da se to nije očistilo mi bismo bili do sada u poplavi. To je prošle godine urađeno. Međutim dovoljno nije. Kanal Miloševica treba da se još produbi, pročisti i da se mostovi sruše“, rekao je mještanin Vrbica Nenad Mirković.

I Goran priča da je dobro što se radi na uređenju korita ali da bi trebalo ubrzati kako bi se i završili. 

"Nešto učinka ima ali je ovo ništa nije dovoljno da je nastavilo još padati. Samo treba ubrzano raditi, bržim tempom“, kaže mještanin Vrbica Goran Savić.

Ovo je prva faza u kojoj ima još posla da se odradi, kažu nadležni. 

"Taj projekat obuhvata aktivnosti kao što su proširenje korita, ispravljanje krivina, oblaganje kosina korita, izgradnja potpornih i parapernih zidova. Ostalo nam je kritičnih tri kilometra koja nisu obuhvaćena projektom, a koje je grad sopstvenim sredstvima izvršio i uklanjanje smeća iz korita“, kaže v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Aleksandar Šobot.

Nešto više od tri miliona maraka za uređenje korita obezbjedila je Vlada Republike Srpske. I u ovoj fazi odrađeno je dosta posla kako bi se zaštitilo naselje koje je, ranije, i prilikom manje kiše, ostajalo pod vodom. Treba odraditi još dvije faze kako bi se na Miloševicu i plavljenje stavila tačka. 

Iako su prethodnih dana bile obilne padavine činjenica da je ono što je urađeno kada je riječ o koritu rijeke Miloševice dalo značajne rezultate. Prva faza radova, kako su nam rekli, koja obuhvata dužinu od 1.600 metara trebala bi da bude završena do kraja godine. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.