Након јачих киша

Приједорско насеље први пут без поплаве

  • Извор: АТВ
  • 13.03.2024. 19:54

Ово је први пут да Милошевица није излила након јаче кише, причају мјештани приједорског насеља Врбица не вјерујући да су прошли без поплаве иако је пљуштало два дана заредом.

Радови на уређењу корита трају већ неко вријеме и ево резултата, кажу Ненад Мирковић. Прича да има још посла да се одради како би насеље било у потпуности заштићено.

"Да се то није очистило ми бисмо били до сада у поплави. То је прошле године урађено. Међутим довољно није. Канал Милошевица треба да се још продуби, прочисти и да се мостови сруше“, рекао је мјештанин Врбица Ненад Мирковић.

И Горан прича да је добро што се ради на уређењу корита али да би требало убрзати како би се и завршили. 

"Нешто учинка има али је ово ништа није довољно да је наставило још падати. Само треба убрзано радити, бржим темпом“, каже мјештанин Врбица Горан Савић.

Ово је прва фаза у којој има још посла да се одради, кажу надлежни. 

"Тај пројекат обухвата активности као што су проширење корита, исправљање кривина, облагање косина корита, изградња потпорних и параперних зидова. Остало нам је критичних три километра која нису обухваћена пројектом, а које је град сопственим средствима извршио и уклањање смећа из корита“, каже в.д. начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове Александар Шобот.

Нешто више од три милиона марака за уређење корита обезбједила је Влада Републике Српске. И у овој фази одрађено је доста посла како би се заштитило насеље које је, раније, и приликом мање кише, остајало под водом. Треба одрадити још двије фазе како би се на Милошевицу и плављење ставила тачка. 

Иако су претходних дана биле обилне падавине чињеница да је оно што је урађено када је ријеч о кориту ријеке Милошевице дало значајне резултате. Прва фаза радова, како су нам рекли, која обухвата дужину од 1.600 метара требала би да буде завршена до краја године. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)