ATV jutro

Projekat "Istočno Sarajevo - Grad bez nasilja“: Pokretanje inovativne SOS aplikacije

  • Izvor: ATV
  • 03.11.2023. 13:04

Izvršni direktor Udruženja građana "Ženski interaktivni ruralni centar" Istočno Sarajevo Milena Regoja rekla je da je projekat "Istočno Sarajevo - grad bez nasilja“ nastao iz potrebe žena koje žive i rade na prostoru sarajevsko-romanijske regije.

"Sprovodili smo različite projekte podrške. Od sprovođenja kampanje 'Šutnja nije zlato' žne su nam se krenule više javljati za podršku. S tim u vezi u saradnji sa drugim organizacijama pružamo podršku ženama kada je pravna i psihosocijalna podrška u pitanju“, rekla je Regoja.

Kako je dodala, posljednjih godina otkako je na snazi u porodičnom zakonu osoba od povjerenja često smo i osobe od povjerenja kada je u pitanju sudsko i vansudsko procesuiranje, kada žene odluče da traže takvu podršku.

Projekat "Istočno Sarajevo - grad bez nasilja“ je nastao na inicijativu Udurženja a uz podršku grada Istočno Sarajevo i UNDP kroz program lokalne demokratije. 

"Počeo je 17. jula i traje do 17. marta sljedeće godine. Ono što želimo je da aktiviramo inovativnu SOS aplikaciju za podrčuje Istočnog Sarajeva. Inovativnu SOS aplikaciju je pokrenuo Ženski centar iz Trebinja. U protokol o saradnji na pokretanje SOS aplikacije je uključeno i 13 organizacija iz cijele BiH“, rekla je ona.

Regoja je dodala da se kroz ovaj projekat želi osposobiti dodatno 60 studenata pedagogije, psihologije da se kroz volonterski rad uključe u rad Udruženja kako bi na praktičan način primijenili svoje akademsko znanje i kroz upotrebu SOS aplikacije pomogli ženama kada se nađu u stanju potrebe.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.