АТВ јутро

Пројекат "Источно Сарајево - Град без насиља“: Покретање иновативне СОС апликације

  • Извор: АТВ
  • 03.11.2023. 13:04

Извршни директор Удружења грађана "Женски интерактивни рурални центар" Источно Сарајево Милена Регоја рекла је да је пројекат "Источно Сарајево - град без насиља“ настао из потребе жена које живе и раде на простору сарајевско-романијске регије.

"Спроводили смо различите пројекте подршке. Од спровођења кампање 'Шутња није злато' жне су нам се кренуле више јављати за подршку. С тим у вези у сарадњи са другим организацијама пружамо подршку женама када је правна и психосоцијална подршка у питању“, рекла је Регоја.

Како је додала, посљедњих година откако је на снази у породичном закону особа од повјерења често смо и особе од повјерења када је у питању судско и вансудско процесуирање, када жене одлуче да траже такву подршку.

Пројекат "Источно Сарајево - град без насиља“ је настао на иницијативу Удуржења а уз подршку града Источно Сарајево и УНДП кроз програм локалне демократије. 

"Почео је 17. јула и траје до 17. марта сљедеће године. Оно што желимо је да активирамо иновативну СОС апликацију за подрчује Источног Сарајева. Иновативну СОС апликацију је покренуо Женски центар из Требиња. У протокол о сарадњи на покретање СОС апликације је укључено и 13 организација из цијеле БиХ“, рекла је она.

Регоја је додала да се кроз овај пројекат жели оспособити додатно 60 студената педагогије, психологије да се кроз волонтерски рад укључе у рад Удружења како би на практичан начин примијенили своје академско знање и кроз употребу СОС апликације помогли женама када се нађу у стању потребе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.