Bivši bilećki načelnik

Prvostepeno osuđen Miljan Aleksić

  • Izvor: ATV
  • 25.12.2023. 19:14

Bivši bilećki načelnik proteklih mjeseci često je bio u trebinjskom Osnovnom sudu. Miljanu Aleksiću sudilo se u dva postupka.

Današnja prvostepena presuda kaže da je kriv za namještanje tendera firmi bivšeg načelnika za urbanizam u Bileći Radenka Popare. Aleksić je osuđen na kaznu zatvora od četiri mjeseca uslovno godinu dana, a Popara na tri mjeseca uslovno takođe godinu dana.

Bivši načelnik osuđen je i na novčanu kaznu od 3.000 maraka, a njegov opštinski saradnik platiće 1.500. Aleksićeva odbrana sprema žalbu.

"Danas sam usmeno obaviješten da je osuđujuća odluka, prije toga slijedi donošenje u pismenoj formi gdje će sud navesti odluku i razlog i tada će biti potpunija slika. U dogovoru sa gospodinom Aleksićem vidjećemo hoćemo li pisati žalbu. Pretpostavljam da hoćemo", kaže Radivoje Lazarević, advokat iz Zvornika.

Tužilaštvo će sigurno pisati žalbu za prvu presudu po kojoj Miljan Aleksić nije kriv za zloupotrebu službenog položaja tačnije za prebacivanje 200.000 maraka jednoj bilećkoj tekstilnoj firmi.

"Tužilaštvo nije zadovoljno prvostepenom sudskom odlukom, uložiće žalbu u zakonskom roku, žalba će se odnositi na bitne povrede odredbi iz Zakona o krivičnom postupku zbog povre krivičnog zakonika i nepotpunog ili pogrešnog utvrđivanja činjeničnog stanja", izjavio je Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva u Trebinju.

Miljan Aleksić je funkciju načelnika opštine Bileća obavljao u dva mandata od 2012 do 2020.

Kada se u Bileći 2020. promijenila vlast, sve glasnije su počele priče da je Bileća u krizi i dugovima, kao glavni krivac, upravo se pominjao Miljan Aleksić.

On je za ATV ranije rekao da ne osjeća nikakvu krivicu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: