Бивши билећки начелник

Првостепено осуђен Миљан Алексић

  • Извор: АТВ
  • 25.12.2023. 19:14

Бивши билећки начелник протеклих мјесеци често је био у требињском Основном суду. Миљану Алексићу судило се у два поступка.

Данашња првостепена пресуда каже да је крив за намјештање тендера фирми бившег начелника за урбанизам у Билећи Раденка Попаре. Алексић је осуђен на казну затвора од четири мјесеца условно годину дана, а Попара на три мјесеца условно такође годину дана.

Бивши начелник осуђен је и на новчану казну од 3.000 марака, а његов општински сарадник платиће 1.500. Алексићева одбрана спрема жалбу.

"Данас сам усмено обавијештен да је осуђујућа одлука, прије тога слиједи доношење у писменој форми гдје ће суд навести одлуку и разлог и тада ће бити потпунија слика. У договору са господином Алексићем видјећемо хоћемо ли писати жалбу. Претпостављам да хоћемо", каже Радивоје Лазаревић, адвокат из Зворника.

Тужилаштво ће сигурно писати жалбу за прву пресуду по којој Миљан Алексић није крив за злоупотребу службеног положаја тачније за пребацивање 200.000 марака једној билећкој текстилној фирми.

"Тужилаштво није задовољно првостепеном судском одлуком, уложиће жалбу у законском року, жалба ће се односити на битне повреде одредби из Закона о кривичном поступку због повре кривичног законика и непотпуног или погрешног утврђивања чињеничног стања", изјавио је Срђан Вукановић, портпарол Тужилаштва у Требињу.

Миљан Алексић је функцију начелника општине Билећа обављао у два мандата од 2012 до 2020.

Када се у Билећи 2020. промијенила власт, све гласније су почеле приче да је Билећа у кризи и дуговима, као главни кривац, управо се помињао Миљан Алексић.

Он је за АТВ раније рекао да не осјећа никакву кривицу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: