Lokalna vlast i republičke investicije

Rat oko atraktivnih lokacija u Trebinju

  • Izvor: ATV
  • 29.03.2024. 19:30

Bura je ovih dana na obali Trebišnjice. Atraktivne lokacije kamen su spoticanja između lokalnih vlasti i republičkih investicija.

Još jedna sporna lokacija je uz rijeku Trebišnjicu. Gradske vlasti ovdje bi da prave šetalište no ipak pojavio se investitor koji kaže - ovdje će biti stambeno-poslovni kompleks.

Investitor iz Modriče je već za 12.000 kvadratnih metara  iskeširao skoro 1,5 miliona maraka. Parcela je bila u vlasništvu „Voda Srpske“ pa su je oni i prodali. To tako neće moći, ljutito poručuje najjužniji gradonačelnik.

„S obzirom na regulacioni plan koji je na snazi, taj neko ko je i prodavao i kupovao trebao je da se raspita šta je tu planirano. Mi smo tu planirali šetalište, pomoćne objekte uz rijeku Trebišnjicu, jer smo u prethodnom periodu objavljivali konkursno rješenje. Mi smo i dalje tog stava i opredijeljenja“, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja. 

Ko vam je kriv kada ne vodite računa o zemljištu u svom gradu, Trebinjcima iz Bijeljine poručuje direktor „Voda Srpske“. Miroslav Milovanović kaže sve je urađeno transparentno i po zakonu.

„Mi smo je prodali po cijeni koja je iznad procijenjene vrijednosti. Imamo sve saglasnosti potrebne za to. To što neko nije pratio rad JU "Vode Srpske", što ga prati ad hok i sa zakašnjenjem, to je nečiji drugi problem. Mi nismo imali nikakvu obavezu da se konsultujemo sa bilo kim“, rekao je Miroslav Milovanović, direktor JU "Vode Republike Srpske" 

Milovanović trebinjskim ocima predlaže da se čuju i dogovore sa novim investitorom. Ćurić izričit - regulacioni plan se neće mijenjati i preko ove lokacije će HЕT napraviti šetalište.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina