Локална власт и републичке инвестиције

Рат око атрактивних локација у Требињу

  • Извор: АТВ
  • 29.03.2024. 19:30

Бура је ових дана на обали Требишњице. Атрактивне локације камен су спотицања између локалних власти и републичких инвестиција.

Још једна спорна локација је уз ријеку Требишњицу. Градске власти овдје би да праве шеталиште но ипак појавио се инвеститор који каже - овдје ће бити стамбено-пословни комплекс.

Инвеститор из Модриче је већ за 12.000 квадратних метара  искеширао скоро 1,5 милиона марака. Парцела је била у власништву „Вода Српске“ па су је они и продали. То тако неће моћи, љутито поручује најјужнији градоначелник.

„С обзиром на регулациони план који је на снази, тај неко ко је и продавао и куповао требао је да се распита шта је ту планирано. Ми смо ту планирали шеталиште, помоћне објекте уз ријеку Требишњицу, јер смо у претходном периоду објављивали конкурсно рјешење. Ми смо и даље тог става и опредијељења“, рекао је Мирко Ћурић, градоначелник Требиња. 

Ко вам је крив када не водите рачуна о земљишту у свом граду, Требињцима из Бијељине поручује директор „Вода Српске“. Мирослав Миловановић каже све је урађено транспарентно и по закону.

„Ми смо је продали по цијени која је изнад процијењене вриједности. Имамо све сагласности потребне за то. То што неко није пратио рад ЈУ "Воде Српске", што га прати ад хок и са закашњењем, то је нечији други проблем. Ми нисмо имали никакву обавезу да се консултујемо са било ким“, рекао је Мирослав Миловановић, директор ЈУ "Воде Републике Српске" 

Миловановић требињским оцима предлаже да се чују и договоре са новим инвеститором. Ћурић изричит - регулациони план се неће мијењати и преко ове локације ће ХЕТ направити шеталиште.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм