Karakaj

Rješenje dugogodišnjeg problema: Počelo uređenje korita Hoče

  • Izvor: ATV
  • 18.10.2023. 19:21

Školska zgrada "Tehničkog školskog centra“ u Karakaju bila je poplavljena čak tri puta.

Ni jedne poplave ih nisu obišle, a sa dolaskom jeseni i kiša, strepnja je šta ih čeka i hoće li ih rijeka Hoča ponovo poplaviti.

Nedavno su pokrenuli i projekat rekonstrukcije kako bi konačno sanirali posljedice poplava i upustili se u nabavku mašina.

Sa radošću su dočekali vijest o uređenju korita ove rijeke.

"Pretrpjeli smo veliku štetu. Izuzetno mi je drago što se krenulo sa uređenjem korita rijeke Hoče i što više nećemo imati tih problema, kao da se pogodilo da smo mi sad tek počeli i završili neku donaciju da izvršimo renoviranje ove školske zgrade koja je bila poplavljena, ranije to nismo ni mogli raditi jer poslije svake kiše je prijetila poplava, i to mnogo znači kako školi tako i svim ljudima koji žive u slivu rijeke Hoče", kaže Goran Grujić, direktor Tehničkog školskog centra, Karakaj.


Dva miliona maraka za otpremnine u Bileći

Dva miliona maraka za otpremnine u Bileći

Radovi na trasi regulisanog korita rijeke Hoče od ušća u Drinu do mosta na magistralnom putu Zvornik – Bijeljina u dužini od 1.110 metara su u toku.

Završetkom radova građani će biti sigurni, kaže gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

"Rijeka Hoča je nažalost pravila velike 10, 14. i 23. godine, ali evo sa realizacijom ovog projekta koji očekujemo da se završi u narednih 60 dana umnogome će biti povećana sigurnost naših sugrađana koj žive pored rijeke Hoče, međutim da bi u potpunosti zaštitili taj dio naselja mjesne zajednice Karakaj, neophodno je da uradimo i obaloutvrdu rijeke Drine u dužini od 600 metara i kada to uradimo očekujemo da je to stanovništvo u toj MZ zaštićeni“, kaže načelnik.

Radove u iznosu nešto višem od 2.000 000 KM finansiraju Vode Srpske u okviru projekta Upravljanje rizicima od poplava u Republici Srpskoj.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: