Каракај

Рјешење дугогодишњег проблема: Почело уређење корита Хоче

  • Извор: АТВ
  • 18.10.2023. 19:21

Школска зграда "Техничког школског центра“ у Kаракају била је поплављена чак три пута.

Ни једне поплаве их нису обишле, а са доласком јесени и киша, стрепња је шта их чека и хоће ли их ријека Хоча поново поплавити.

Недавно су покренули и пројекат реконструкције како би коначно санирали посљедице поплава и упустили се у набавку машина.

Са радошћу су дочекали вијест о уређењу корита ове ријеке.

"Претрпјели смо велику штету. Изузетно ми је драго што се кренуло са уређењем корита ријеке Хоче и што више нећемо имати тих проблема, као да се погодило да смо ми сад тек почели и завршили неку донацију да извршимо реновирање ове школске зграде која је била поплављена, раније то нисмо ни могли радити јер послије сваке кише је пријетила поплава, и то много значи како школи тако и свим људима који живе у сливу ријеке Хоче", каже Горан Грујић, директор Техничког школског центра, Kаракај.


Два милиона марака за отпремнине у Билећи

Два милиона марака за отпремнине у Билећи

Радови на траси регулисаног корита ријеке Хоче од ушћа у Дрину до моста на магистралном путу Зворник – Бијељина у дужини од 1.110 метара су у току.

Завршетком радова грађани ће бити сигурни, каже градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

"Ријека Хоча је нажалост правила велике 10, 14. и 23. године, али ево са реализацијом овог пројекта који очекујемо да се заврши у наредних 60 дана умногоме ће бити повећана сигурност наших суграђана кој живе поред ријеке Хоче, међутим да би у потпуности заштитили тај дио насеља мјесне заједнице Kаракај, неопходно је да урадимо и обалоутврду ријеке Дрине у дужини од 600 метара и када то урадимо очекујемо да је то становништво у тој МЗ заштићени“, каже начелник.

Радове у износу нешто вишем од 2.000 000 KМ финансирају Воде Српске у оквиру пројекта Управљање ризицима од поплава у Републици Српској.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)