Министарство комуникација и транспорта

Од сутра забрана за возила изнад пет тона преко моста на прелазу Каракај

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2024. 19:52

Забрана саобраћаја за возила тежа од 5 тона преко међудржавног моста на граничном пријелазу Каракај ступа на снагу од понедјељка, 8. априла.

Забрана саобраћаја ће трајати до окончања поступка реконструкције моста, саопштено је Министарства комуникација и транспорта БиХ.

"На основу извјештаја о техничком прегледу моста који се користи за потребе међународног граничног пријелаза Каракај, уочена су оштећења носеће конструкције моста која су обавезала на потребу увођења забране промета за возила тежа од 5 тона“, саопштено је из надлежног Министарства.

С тим у вези, у Србији је урађен пројекат саобраћаја и саобраћајне сигнализације на државној цести у зони граничног пријелаза Мали Зворник, на основу којег је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије одобрило постављање прометне сигнализације у складу са пројектом.

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске је донијело рјешење од 3. 4. 2024. године, којим се забрањује промет за возила чија највећа дозвољена маса прелази 5 тона на магистралној цести првог реда МИ-110, дионица Каракај 3 - граница Босне и Херцеговине и Републике Србије (мост преко ријеке Дрине).

„Имајући у виду наведено, овим путем обавјештавамо превознике из БиХ који у складу са регистрованим редовима вожње обављају међународни линијски превоз путника преко међународног граничног пријелаза Каракај да од 8. 4. 2024. године умјесто међународног граничног пријелаза Каракај користе међународни гранични пријелаз Шепак“, обавјештавају из Министарства.

Такођер, обавјештавају и пријевознике који обављају међународни превоз робе да умјесто међународног граничног прелаза Каракај користе друге међународне граничне прелазе, а у складу са инструкцијом надлежног царинског органа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.