Lopare

Savić predao peticiju protiv iskopavanja litijuma

  • Izvor: ATV
  • 22.02.2024. 19:20

Načelnik opštine Lopare Rado Savić predao je potpise građana o protivljenju otvaranja rudnika litijuma.

Kaže, tako zastupa interese građana. Do skora ipak nije tako mislio.

Kaže, mještani su u strahu pa baš u izbornoj godini odlučili da stanu uz njih. Do prije nekoliko mjeseci straha nije bilo. I sam Savić je tvrdio da nikakvih problema nema,pa je u oktobru lani pričao ovako:

"Za svo stanovništvo i nas koji živimo u Loparama  to je bila poznata stvar. Da je u toku to istraživanje. Do sada istražni radovi koji su protekli nisu izazvali primjedbe građana niti je bilo kakvih problema", govorio je ranije Savić.


Brutalna odbijenica za Zelenskog: Komšija ne želi ni sastanak

Brutalna odbijenica za Zelenskog: Komšija ne želi ni sastanak

Danas druga priča.

"Što se tiče rada kompanije 'Arkor', ja moram reći ovo da ja apriori nikad nisam bio za otvaranje rudnika niti sam eksplicitno rekao da sam bezuslovno za otvaranje rudnika.  Ta kompanija je provela istraživanje na području opštine Lopare", kaže sada Savić i nastavlja:

"Nismo ni pridavali nekog velikog značaja, nismo ni očekivali neke rezultate koji će dovesti do ove situacije. Mislim da ne treba ovaj projekat realizovati".

Da je Savić tvrdio drugačije, znaju i u kompaniji Arkor. I sa njim i sa mještanima imali su dobru komunikaciju. Nije im jasno kako i zašto je došlo do zaokreta.

"Zadnja komunikacija koja se desila je tako što je bila organizovana sjednica ili posjeta privrednika sa teritorije opštine Lopara, kojoj je prisustvovao i gospodin Savić, gdje smo ja i on predstavili koji su to benefiti projekta, koje su perspektive projekta i na sveopšte zadovoljstvo tih ljudi koji su bili, svih privrednika iz regije, završili smo taj sastanak vrlo uspješno", izjavio je Vladimir Rudić, direktor kompanije "Arkor".


Višković: Nećemo zaboraviti šta je Čurkin uradio za srpski narod

Višković: Nećemo zaboraviti šta je Čurkin uradio za srpski narod

O eksploataciji i preradi litijuma u Loparama, preuranjeno je govoriti jer još ima dosta koraka koje investitor mora zadovoljiti, poruka je iz Vlade.

Jedino što je za sad sigurno jeste da su priče iz opozicije političke prirode. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:20 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:35 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:35 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.