Лопаре

Савић предао петицију против ископавања литијума

  • Извор: АТВ
  • 22.02.2024. 19:20

Начелник општине Лопаре Радо Савић предао је потписе грађана о противљењу отварања рудника литијума.

Каже, тако заступа интересе грађана. До скора ипак није тако мислио.

Каже, мјештани су у страху па баш у изборној години одлучили да стану уз њих. До прије неколико мјесеци страха није било. И сам Савић је тврдио да никаквих проблема нема,па је у октобру лани причао овако:

"За сво становништво и нас који живимо у Лопарама  то је била позната ствар. Да је у току то истраживање. До сада истражни радови који су протекли нису изазвали примједбе грађана нити је било каквих проблема", говорио је раније Савић.


Брутална одбијеница за Зеленског: Комшија не жели ни састанак

Брутална одбијеница за Зеленског: Комшија не жели ни састанак

Данас друга прича.

"Што се тиче рада компаније 'Аркор', ја морам рећи ово да ја априори никад нисам био за отварање рудника нити сам експлицитно рекао да сам безусловно за отварање рудника.  Та компанија је провела истраживање на подручју општине Лопаре", каже сада Савић и наставља:

"Нисмо ни придавали неког великог значаја, нисмо ни очекивали неке резултате који ће довести до ове ситуације. Мислим да не треба овај пројекат реализовати".

Да је Савић тврдио другачије, знају и у компанији Аркор. И са њим и са мјештанима имали су добру комуникацију. Није им јасно како и зашто је дошло до заокрета.

"Задња комуникација која се десила је тако што је била организована сједница или посјета привредника са територије општине Лопара, којој је присуствовао и господин Савић, гдје смо ја и он представили који су то бенефити пројекта, које су перспективе пројекта и на свеопште задовољство тих људи који су били, свих привредника из регије, завршили смо тај састанак врло успјешно", изјавио је Владимир Рудић, директор компаније "Аркор".


Вишковић: Нећемо заборавити шта је Чуркин урадио за српски народ

Вишковић: Нећемо заборавити шта је Чуркин урадио за српски народ

О експлоатацији и преради литијума у Лопарама, преурањено је говорити јер још има доста корака које инвеститор мора задовољити, порука је из Владе.

Једино што је за сад сигурно јесте да су приче из опозиције политичке природе. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.