Skupština

Skinute dvije najvažnije tačke; Izbori jedino rješenje za gatčki politički rat?

  • Izvor: ATV
  • 23.11.2023. 19:22

Dvije najvažnije tačke danas je skupšinska većina u Gacku olako skinula sa dnevnog reda. Izvještaji o radu načelnika i izvršenju budžeta za prošlu godinu skinuti su na prijedlog gatačkog prvog čovjeka. Opozicija kaže da je razlog jasan.

"Iz razloga samo zato što načelik nema  podršku skupštinske većine za izvještaj o svome radu za prošlu godinu i izvještaju o izvršenju budžeta“, kaže odbornik PDP-a Radojica Antunović.

"Nešto se desi pa se oni slože pred skupštinsko zasijedanje iako prije toga bude sukova ali kada dođe pet do dvanaest šta se kome obeća ja ne znam“, kaže odbornik SDS-a Jelica Bjeković.

Ništa to nije tako, tiho progovara načelnik. Tačke su povučene zbog dorade, za ATV to kaže Ognjen Milinković.

"Tu uvijek ima malo i političke priče, to je njihovo pravo i mišljenje. Da li je stabilna većina? Naravno da jeste. Znači uspijete se sve dogovoriti? Pa eto, dogovor kuću gradi“, kaže načelnik Gacka Ognjen Milinković.

Odbornici skupštinske većine škrti na riječima.

"Prijedlog kabineta načelnika smo podržali da bi tačke išle na doradu. Iz opozicije kažu da je razlog nestabilna skupštinska većina? Ne vidite da postoji većina“, kaže odbornik SNSD-a Siniša Šuković.

"Jutros prije skupštine smo imali kolegijum skupštinske većine gdje smo odlučili da dopunimo te dvije tačke pa će ići na sljedeće zasijedanje“, dodaje odbornik SNSD-a Petar Marković.

Poblemi u gatačkoj vasti datiraju još odavno. Zbog sukoba vladajućih odbornika gatačka sjednica nije održana osam mjeseci. Najveći rat vodio se između kabineta načelnika i pojedinih tribuna. Da li je potpisano primirje znaće se uskoro. Neki kažu da su izbori jedino rješenje za gatčki politički rat.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: