Скупштина

Скинуте двије најважније тачке; Избори једино рјешење за гатчки политички рат?

  • Извор: АТВ
  • 23.11.2023. 19:22

Двије најважније тачке данас је скупшинска већина у Гацку олако скинула са дневног реда. Извјештаји о раду начелника и извршењу буџета за прошлу годину скинути су на приједлог гатачког првог човјека. Опозиција каже да је разлог јасан.

"Из разлога само зато што начелик нема  подршку скупштинске већине за извјештај о своме раду за прошлу годину и извјештају о извршењу буџета“, каже одборник ПДП-а Радојица Антуновић.

"Нешто се деси па се они сложе пред скупштинско засиједање иако прије тога буде сукова али када дође пет до дванаест шта се коме обећа ја не знам“, каже одборник СДС-а Јелица Бјековић.

Ништа то није тако, тихо проговара начелник. Тачке су повучене због дораде, за АТВ то каже Огњен Милинковић.

"Ту увијек има мало и политичке приче, то је њихово право и мишљење. Да ли је стабилна већина? Наравно да јесте. Значи успијете се све договорити? Па ето, договор кућу гради“, каже начелник Гацка Огњен Милинковић.

Одборници скупштинске већине шкрти на ријечима.

"Приједлог кабинета начелника смо подржали да би тачке ишле на дораду. Из опозиције кажу да је разлог нестабилна скупштинска већина? Не видите да постоји већина“, каже одборник СНСД-а Синиша Шуковић.

"Јутрос прије скупштине смо имали колегијум скупштинске већине гдје смо одлучили да допунимо те двије тачке па ће ићи на сљедеће засиједање“, додаје одборник СНСД-а Петар Марковић.

Поблеми у гатачкој васти датирају још одавно. Због сукоба владајућих одборника гатачка сједница није одржана осам мјесеци. Највећи рат водио се између кабинета начелника и појединих трибуна. Да ли је потписано примирје знаће се ускоро. Неки кажу да су избори једино рјешење за гатчки политички рат.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: