Aleksandar Đurđević

Skupština grada Bijeljina uradila mnogo pozitivnih stvari: Bavimo se svakodnevnim problemima građana

  • Izvor: ATV
  • 30.01.2024. 09:33

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je u našem ATV jutru da su tri godine koliko traje ovaj saziv bile dosta teške ali dodaje da je iza njih mnogo realizovanih projekata i dobrih priča.

Đurđević kaže da je rad Skupštine grada javan te da je na 35 sjednica, koliko ih je održano, usvojeno dosta toga.

"Sve sjednice su redovno održavane, zakazivane odmah po pristizanju materijala. Često se mogu čuti priče kojima se pravda nerad i neuspjesi da mi nešto kočimo. Naš rad je formalan, zna se ko je uputio tačke, da li su one usvojene ili ne. Zanimljivo je da gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najviše kuka da je opstruisan od strane Skupštine a usvojeno je 93 odsto njegovih prijedloga. Mi se bavimo svakodnevnim problemima građana. Skupština grada se kroz rad izdigla iznad podjela i donosila odluke u korist građana“, rekao je Đurđević.

On je naglasio da su dobre stvari uvedene u više oblasti svakodnevnog funkcionisanja građana Bijeljine. 

"Podrška najmlađima, za novorođenu djecu - svaka beba dobija podršku od strane grada a to je uvela Skupština grada, podrška za djecu u privatnim vrtićima subvencijama“, kaže Đurđević.

Na inicijativu Skupštine grada uvedena razna izdvajanja za poljoprivrednike.

"Na početku mandata budžet za podsticaje poljoprivredne proizvodnje bio je 1,1 milion KM a kroz ove tri godine došli smo do 2,6 miliona KM u budžetu za 2024. godinu. Kroz Projekat ruralnog razvoja Semberije uložena su tri miliona KM u semberska sela. Ono što je vrijedno reći jeste da su Savjeti mjesnih zajednica birali šta da se radi, oni najbolje znaju šta su problemi“, kaže Đurđević za ATV jutro. 

Đurđević dodaje i da se ulaže i u sport.

"Imamo uspješne sportske klubove i sportiste, zatekli smo milion KM za podršku sportskim klubovima a sada on iznosi 1,6 miliona KM. Sva ta povećanja su išla preko amandmana od strane Skupštine grada“, rekao je Đurđević.

Kako kaže, posebno je ponosan na projekat samozapošljavanja.

"To je projekat koji sam pokrenuo još kao opozicioni odbornik ali tada nije bilo sluha za to zato. Sada je taj projekat realizovan i mi smo pomogli 85 mladih do 35 godina, podržali smo ih i omogućili im da se samozaposle“, rekao je Đurđević.

Pratite nas i putem Vibera